Mane ’n Tail shampoo & conditioner

Mane ’n Tail shampoo & conditioner

Een hele tijd geleden zag ik in een folder van Kruidvat een advertentie van Mane ’n Tail shampoo en conditioner. Ik nam de proef op de som en kocht van beide producten een fles om te testen.

Wat is Mane ’n Tail nou eigenlijk? Het is dus een shampoo en conditioner die eigenlijk speciaal voor paarden ontwikkeld is. Uiteindelijk bleek dat de producten ook heel goed zijn voor mensenhaar dus nu liggen ze ook bij de drogisterijen in de schappen. Op de achterkant van de fles staat dan ook een gebruiksaanwijzing voor mensen én voor paarden.

Het eerste wat me opvalt aan de shampoo is dat hij heel erg dik is. Het is een witte shampoo die niet echt ergens naar ruikt. Er komt een iets zure lucht van af maar om dit te ruiken moet je ook echt diep inademen. Als ik de shampoo in mijn haar smeer lijkt het compleet te verdwijnen. Het schuimt totaal niet! Pas bij de derde keer inzepen begint de shampoo goed te schuimen.
Wat me ook opvalt is dat mijn haar veel stugger lijkt geworden. Het voelt heel droog aan en er zitten ook flink wat knopen in.

De conditioner is iets geel en de geur heeft wat weg van sinaasappels. Dit product is ook heel erg dik. Ook hier heb ik vrij veel van nodig voor het goed over mijn haar verdeeld zit. Nadat ik het heb uitgewassen voelt mijn haar iets minder stug en droog maar over het algemeen is het veel droger dan dat het is als ik mijn standaard shampoo gebruik (normaal gesproken gebruik ik Andrélon).

Na het douchen heb ik heel wat anti-klit spray nodig om mijn haar fatsoenlijk door te kunnen kammen, zonder dat de helft in mijn borstel blijft steken en het heel veel pijn doet. Mijn haar lijkt wel een bos stro! Ik heb uiteindelijk de twee flessen op gemaakt maar het is zeker niet voor herhaling vatbaar. Mijn haar wordt er zeker niet ‘shiny’ en ‘manageble’ van zoals het etiket op de fles belooft.

Nou moet ik nog wel even toevoegen dat de shampoo die ik voor de staart van mijn paard gebruik ook niet zo dik is. Dat is groene, doorzichtige zeep die heel vloeibaar is en snel schuimt. Eigenlijk zou ik daar eens mijn haar mee moeten wassen, om te zien hoe dat werkt. Plus: de structuur van mensenhaar is overduidelijk heel anders dan dat van paardenhaar! Mane ’n Tail shampoo is voor mij geen succes. Het was dat deze flessen in de actie waren toen ik ze kocht, want zijn ze die €7 per fles zéker niet waard.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu