Mijn eerste concert

14 juni blijft voor altijd een bijzondere datum voor mij. Mijn eerste concert was namelijk op die datum! Vandaag vertel ik wanneer dat was, waar en vooral: welke band!

Toen ik 12 jaar oud was hoorde ik een liedje op de radio: ‘Monsoon’ van Tokio Hotel. Ik had wel van Tokio Hotel gehoord omdat een paar klasgenootjes destijds fan waren, maar ik had geen idee wat het precies was. Toen ik die single van ze dus hoorde, had ik dan ook geen idee dat het Tokio Hotel was. Dat klikte later pas toen ik het opzocht op YouTube. Het duurde dan ook niet heel lang voordat ik diehard fan was. Dit was overigens de eerste echte band waar ik fan van was. Daarvoor was ik wel fan van K3 en Chipz! maar die tel ik eventjes niet mee. Tokio Hotel was het begin van mijn fangirltijd. Ik zal later nog een uitgebreidere blogpost hierover schrijven, wat het allemaal precies inhield.

14 juni 2008 was dan ook de dag dat ik naar mijn allereerste concert ooit ging. (Again, hier tel ik K3 niet mee.) Het was, je raad het nooit, Tokio Hotel in het Goffertpark in Nijmegen. Ik had kaartjes van mijn ouders gekregen en mijn vader ging met me mee.

Het leuke is dus, ondanks dat het vandaag dus al 9 jaar geleden is, ik me alles nog precies kan herinneren. De twee voorprogramma’s vond ik niet leuk en ik vond het gegil bij Tokio Hotel zelf echt veel te hard. Na afloop van het concert heb ik een shirt gekregen van mijn vader. De setlist kan ik me niet goed meer herinneren, behalve een paar losse nummers. De foto’s en filmpjes heb ik volgens mij ook niet meer. Ik heb in ieder geval geen idee waar ik deze zou moeten zoeken.

Wat ik nog wel heb is dat shirt dat ik toen gekocht heb en de tickets! Zoals je kan zien heeft het bovenste ticket heel lang op mijn muur in mijn slaapkamer gehangen. Ik zou zo snel niet weten waar het T-shirt is. Ik weet zeker dat ik hem nog ergens heb, maar ik weet niet waar.Mijn eerste concert

Het concert van Tokio Hotel is er sowieso eentje die ik nooit ga vergeten, waarschijnlijk vooral omdat het de allereerste was waar ik ooit naar toe ben geweest. Ik wil nog altijd de band nog een keertje live zien. Dat is sinds 2008 namelijk niet meer gebeurd. Laatst waren ze weer in Nederland maar dat heb ik helaas moeten missen. Volgende keer beter!

Sinds 14 juni 2008 ben ik al naar 91 concerten geweest. Ik hoop dit jaar de 100e te behalen en ik denk dat dat nog gaat lukken ook! Mijn favoriete bands live zien is namelijk een van de leukste dingen die er is.

Weet jij nog wanneer jouw eerste concert was? Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu