Hardlopen #1: waarom ben ik gaan hardlopen?

De komende tijd wil ik stukjes gaan schrijven over waarom ik hardloop en wat voor spullen ik daar voor gebruik. Vandaag: waarom ben ik begonnen met hardlopen?

Het is ondertussen een jaar geleden dat ik ben begonnen met hardlopen. Om precies te zijn: 2 juni 2016. Eigenlijk was het een paar dagen eerder maar na dat allereerste rondje heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht. 2 juni was dus mijn eerste rondje op mijn nieuwe schoenen en daarom houd ik die datum aan.

Mijn conditie is eigenlijk altijd al gewoon verschrikkelijk geweest. Ik heb een jaar op atletiek gezeten en zelfs toen kon ik niet eens fatsoenlijk de baan rond komen. Op de middelbare school liep ik de coopertest altijd op alle energie die ik ook maar had en over die piepjestest ga ik niet eens beginnen. Het was ronduit verschrikkelijk. Maar ja, kijk, op de middelbare had ik in ieder geval nog gym waarbij we vóór de gymles een rondje om het veld moesten rennen. Dus ik deed nog wel aan iets van sport. Sinds ik niet meer op de middelbare school zit heb ik dus geen gym meer. De enige sport die ik deed (en die ik nog steeds doe) is paardrijden. Daar krijg je wel een soort van conditie van, maar het is gewoon geen conditie waar je iets van merkt.

Verder kan ik wel zeggen dat ik uit een hardloop-familie kom. Mijn vader heeft vroeger hardgelopen en mijn beide opa’s ook. Een van mijn opa’s heb ik helaas nooit gekend, mijn andere opa loopt nog steeds.

Ik moet zeggen dat het hardlopen me heel veel voldoening geeft. Als ik een rondje heb gelopen en het ging goed en ik heb lekker gelopen kan ik daar de hele dag blij van zijn. Maar aan de andere kant: als het niet goed ging en ik had al mijn energie nodig om rond te komen, kan ik daar eventjes goed chagrijnig van zijn. Gelukkig gaat het tegenwoordig vooral goed! Het is ook natuurlijk altijd een perfecte manier om mijn hoofd leeg te maken. Ik ga vaak een rondje hardlopen als ik een tentamen heb gehad of gewoon als er iets is gebeurd waardoor ik aan het stressen ben. Hardlopen is een soort uitlaatklep en dat is wat heel goed is voor mij.

Binnenkort zal ik gaan schrijven over wat voor spullen ik gebruik voor het hardlopen, dit stuk zal voornamelijk over mijn schoenen gaan en ook hoe ik het hardlopen opgebouwd heb!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu