Assassin’s Creed Expo in Utrecht

Assassin’s Creed Expo in Utrecht

Omdat ik de afgelopen tijd druk bezig ben met het spelen van de Assassin’s Creed games, kon ik het niet laten om naar de expo te gaan die op Utrecht Centraal is deze week. In deze blogpost vertel ik over mijn ervaringen daar.

De expo was heel makkelijk te vinden. Hij zit namelijk in hetzelfde hokje als waar eerder dit jaar de Harry Potter pop-up store zat. Ik moet wel zeggen dat ik niet heel veel verwachtte van deze expo. Hij was er slechts 5 dagen (van dinsdag 24 oktober tot zondag 29 oktober) omdat op vrijdag de 27e de nieuwe Assassin’s Creed game (Origins) uitkwam.

De ingang van de expo. Links zit de uitgang, daar is een klein winkeltje met wat merchandise. Rechts zit de ingang van de expo.

In de hoek van het winkeltje stond dit levensgrote beeld van Bayek, de hoofdpersoon uit Assassin’s Creed Origins. Ik vond deze wel heel erg gaaf.

Bij binnenkomst staan er van deze beelden. Aan de andere kant tegen de muur hangen beeldschermen waar korte filmpjes afgespeeld worden.

Het is wel zoeken waar je precies heen moet. Na de hal met de beeldschermen kun je linksaf, waar een enorme tv muur op je wacht, maar als je eerst rechtsaf ging kwam je in een ruimte met uitleg. Op de muur werd uitleg gegeven over de Assassin’s, de Templars en de wapens die gebruikt worden.

Dan de ruimte met de tv-wall. Hier lieten ze cinematic footage zien uit Assassin’s Creed Origins; de nieuwe game. Dit zag er zo gaaf uit dat ik er een tijdje bleef hangen. Ik wou alles zien!

Schuin tegenover de tv-muur stond deze troon. Je kon hier een masker op zetten en op de foto gaan. Ik ben zelf niet op de foto gegaan. Achter de troon kon je nog in een stapel hooibalen duiken. Ook dit heb ik niet gedaan.

De laatste ruimte was het kleine winkeltje. Er lag wat merchandise en je kon de nieuwe game pre-orderen. De meeste merch vond ik niet heel erg interessant. De guides vond ik wel gaaf maar de ene kostte 60 euro en de ander was de walk-through guide van Assassin’s Creed Syndicate en daar ben ik nog lang niet. Uiteindelijk heb ik alleen een mok meegenomen.

Al met al was het goed dat ik me niet veel van de expo voorgesteld had want heel bijzonder was het niet. Als fan was het leuk om te zien maar daar bleef het wel bij. Ik ben super benieuwd naar de nieuwe game maar ik kan hem helaas nog niet spelen omdat ik nog geen Xbox One heb. Deze gaat er zeker komen en als ik Origins gespeeld heb zal ik daar uiteraard over schrijven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu