Dutch Comic Con – Winter Editie

Afgelopen zaterdag ben ik naar de winter editie van Dutch Comic Con geweest. Ondanks dat ik nauwelijks foto’s gemaakt heb, wil ik het er toch nog even over hebben op mijn blog, dus bij deze!

Ik ga sinds een jaar naar Dutch Comic Con. De eerste keer dat ik ging was Dutch Xmas Con, eind 2016. Ook ben ik naar Dutch Comic Con 2017 geweest, in maart en nu dus de winter editie in 2017. Ik baalde een klein beetje dat Lena Heady moest cancelen (zij speelt Cersei Lannister in Game of Thrones!) maar alsnog ben ik gegaan. Zij was namelijk de enige actrice waar ik wel een foto mee had gewild. De andere acteurs trokken mijn aandacht niet echt genoeg om 30 euro te betalen voor een foto.

IMG_7413

Dutch Comic Con is altijd een beleving opzich. Niet omdat er fantastische decors zijn, onwijs veel exposanten en kraampjes maar vooral om de fantastische cosplays die er langskomen. Het is te zien dat sommige mensen onwijs veel tijd en aandacht in hun kostuum steken. Deze editie zag ik een paar hele goede Jack Sparrows langskomen, een paar Assassin’s, zoals altijd heel veel Hogwards studenten, stormtroopers en nog veel meer. Mijn favoriete karakters waren sowieso de Yip-Yips. Ik zag ze ook op DCC in maart al dus ik vond het erg leuk om ze deze editie weer te zien (inclusief kerstverlichting!

Dit jaar heb ik niet heel veel gekocht. Er zijn altijd heel veel kraampjes met onwijs leuke spullen maar deze editie leek het me een beetje tegen te vallen. Vorig jaar kwam ik thuis met een nieuwe toverstok van Draco Malfoy, posters, funko’s en nog veel meer. Deze keer kocht ik alleen de Assassin’s Creed Funko van Ezio. Ik had nog veel meer Assassin’s Creed spullen gezien die ik eigenlijk had willen kopen maar ik moest een beetje op mijn geld letten en het was allemaal vrij duur. Volgende keer neem ik sowieso meer geld mee!

IMG_7412

Toen we de laatste hal in kwamen, waar de photo booth en de algemene acteurs-area was, vonden we een freakshow. In de rij kregen we een gratis toegangsticket van de circus-directeur en konden we naar binnen. Ik heb hier een aantal foto’s gemaakt. De freakshow was niet zo heel erg groot dus we waren er met een paar minuten doorheen maar het was heel leuk om te zien! (Plus: Maaike kreeg de schrik van d’r leven toen er ineens iemand naast haar stond met zo’n creepy pop!)

Na de freakshow zijn we doorgelopen naar het gebied waar je kon gamen. De enige game die echt mijn aandacht trok was Assassin’s Creed Origins (wat een verrassing) maar de xbox waar deze game op zat was bezet dus ik heb hem niet gespeeld.
Uiteindelijk zijn we ongeveer 3,5/4 uur binnen geweest en eerlijk, ik heb nu al zin in Dutch Comic Con in maart volgend jaar!

Ben jij naar Dutch Comic Con gegaan? Laat in een reactie achter hoe jij het ervaren hebt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu