Ongehoord #1

Omdat ik momenteel geen radioshow meer maak waar ik alle nieuwe muziek die uitkomt in kwijt kan, heb ik besloten om dat op mijn blog te gaan doen. Vandaag de eerste, muziek die de afgelopen tijd uitgekomen is die ik erg tof vind! Hierna krijg je (hopelijk) elke week een blogpost met 5 nummers die de dagen ervoor zijn uitgekomen. Enjoy!

1. Twenty One Pilots – Jumpsuit
Eindelijk, na een jaar stilte, is Twenty One Pilots terug met nieuwe muziek. Er zijn gelijk twee nieuwe nummers uitgekomen, ‘Jumpsuit’ en ‘Nico and the Niners’. Ik vind Jumpsuit het leukste nummer van de twee. Jumpsuit klinkt precies zoals je het verwacht van Twenty One Pilots maar het is ook weer nieuw en verfrissend, helemaal als je ‘Blurryface’ (het vorige album) al zo’n 200 keer geluisterd hebt. Ik ben heel benieuwd hoe de rest van de nummers op het aankomende album ‘Trench’ gaan klinken maar dat horen we binnenkort!

2. Muse – Something Human
Dit nummer was een beetje inkomen. Ik vond het eerst iets te saai en poppy maar uiteindelijk vind ik het toch een best tof nummer! Ik ben heel benieuwd wat Muse gaat doen op hun volgende album, wordt het weer zoiets als Drones of gaan ze de stijl van Something Human vasthouden? Ik kijk er zeker naar uit!

3. Gorillaz – Humility
Vrij onverwacht kwam Gorillaz weer met een nieuw album. Het laatste album, Humanz, kwam uit in 2017 en het album daarvoor, The Fall, kwam uit in 2011. ‘The Now Now’ was dus een grote verrassing maar wat een fijne verrassing! Gorillaz-oprichters Jamie Hewlett en Damon Albarn hebben virtuele bassist Murdoc Niccals in de gevangenis gestopt waardoor de creativiteit van 2D los kon. ‘The Now Now’ is weer iets totaal anders dan ‘Humanz’ maar wat is het een fijn album geworden. Eerste single ‘Humility’ is daar een uitstekend voorbeeld van!

4. Kraantje Pappie & Joshua Nolet – Liefde In De Lucht
Vroeger zei ik altijd dat Kraantje Pappie een ‘guilty pleasure’ van me was, maar echt guilty is het niet meer. Ik vind de nummers van Kraantje Pappie oprecht onwijs leuk en ik kan echt genieten van het album ‘Crane III’. Ik kan dan ook niet wachten tot het volgende album uitkomt, dat ‘Daddy’ gaat heten. Er zijn al een paar fijne nummers uitgekomen van dat album maar deze steekt er toch wel bovenuit. Een samenwerking met Chef’Special-zanger Joshua Nolet. Hij heeft zijn vaste Engelse teksten aan de kant gezet en is in het Nederlands gaan zingen voor dit nummer, dat is zeker een heel goede beslissing geweest want wat een heerlijk nummer is dit!

5. Hollywood Undead – Another Level
Ook dit is een nummer waar ik even in moest komen. Ik heb het gevoel dat het net iets mist maar na een paar keer luisteren klinkt het toch een stuk lekkerder. Het is niet bekend of dit een losstaand nummer is, of dat ze alweer bezig zijn met een nieuw album (‘V’ kwam eind 2017 uit) maar dat ze met goede dingen bezig zijn, dat is duidelijk. Het is weer een typisch Hollywood Undead nummer dat toch weer compleet anders is dan de rest van de muziek die ze al uitgebracht hebben en dat maakt deze band zo uniek. Dit nummer is het zeker waard om te luisteren!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu