Waarom ik niet meer op de weegschaal sta

Aangezien ik flink bezig ben met trainen in de sportschool, ben ik van plan om daar ook meer over te schrijven op mijn blog. Vandaag vertel ik waarom ik de weegschaal in de ban heb gedaan en waarom ik daar veel gelukkiger van geworden ben.

Eerder ging ik altijd heel vaak op de weegschaal staan om maar te weten hoe zwaar ik was. Aan de ene kant is dat handig want zo kon ik precies zien wanneer ik ongesteld word (hallo 3 extra kilo’s) maar aan de andere kant kreeg ik er ook stress van. In 2017 viel ik bijna 10 kilo af omdat ik gewoonweg stopte met snoepen. Ik at overdadig veel koekjes, snoepjes en chocola. Echt alles wat ik lekker vond at ik op. En ja, dan kom je aan. Daar bracht ik verandering in door mijzelf te overtuigen van al het lekkers af te blijven, met hier en daar nog één koekje in plaats van een heel pak. Het werkte dus onwijs goed. Ik viel af zonder dat ik er eigenlijk iets voor deed. En niet te vergeten: ik bleef verder gezond eten!

Iets meer dan een maand geleden ben ik begonnen met het trainen in de sportschool. En hier is waar het mis zou gaan. Ik was een jaar geleden onwijs blij dat ik die kilo’s kwijt was maar spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Dat zou betekenen dat ik die kilo’s alleen maar weer erbij krijg als ik spieren ga trainen. En ik voorzie al dat ik me daar ongelukkig over zou gaan voelen. Dus heb ik besloten dat de weegschaal overbodig is. Ik hoef niet te weten hoe zwaar ik ben. Ik wil weten of ik er goed uit zie en daar heb ik alleen een spiegel voor nodig.

Ook mijn BMI reken ik niet uit. Volgens mijn BMI zou ik namelijk bijna ondergewicht hebben maar ik zie er prima uit. Dit is gewoon mijn bouw. Daarnaast, iemand met heel veel spieren is volgens het BMI obese. En dat klopt dus niet. Dit is dus ook de reden waarom ik nooit mijn BMI uitreken. Ik heb het niet nodig om te weten.

Het enige wat ik nu dus doe is in de spiegel kijken. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig best tevreden ben. Ik heb nauwelijks nog zichtbaar vet en dat doet me goed. Wel wil ik wat meer spieren krijgen dus daar train ik nu ook op. Daarnaast train ik ook voor de Spartan Race die eraan komt. Daarover ga ik binnenkort meer vertellen op Rosenrot: my road to Spartan. Stay tuned daarvoor!

Ga jij regelmatig op de weegschaal staan? Laat een reactie achter op mijn blog!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu