My road to Spartan #1: Spartan Race

My road to Spartan #1: Spartan Race

Ik heb me een poosje geleden ingeschreven voor mijn eerste Spartan Race. Vandaag vertel ik wat het precies is en waarom ik er zo onwijs veel zin in heb!

Een paar jaar geleden zag ik op tv een samenvatting van de wereldkampioenschappen Spartan Race in Lake Tahoe langskomen. Een Spartan Race is een next level obstacle run, in mijn eigen woorden. Zodra ik die samenvatting zag wist ik: dat wil ik ooit doen! Sinds 2017 worden er ook Spartan Races in Nederland georganiseerd. Eerst alleen in Scheveningen, op het strand, maar vorig jaar kwam er ook een race in Maastricht bij. Ik had niet verwacht dat er dit jaar races in Nederland zouden zijn omdat ze de vorige jaren in januari al aangekondigd waren. Toen in februari de Spartan Stadion Race aangekondigd werd wist ik direct: dit jaar doe ik mee.

Er zijn drie afstanden bij een Spartan Race: een sprint van 5km en 20 obstakels, een super van 13km en 25 obstakels en een beast van 20km en 30 obstakels. De Spartan Stadion Race die nu aangekondigd is is in principe een sprint. Deze race vindt plaats in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam op 20 juli. Ik moet toegeven: ik heb al best zin om met een zandzak een paar trappen op te rennen! Het voordeel aan een Stadion Race is dat er geen waterobstakels zijn. Hier heb ik namelijk nog geen goede schoenen voor.

Ik doe mee in de open klasse. Dit betekent dat ik obstakels en/of de burpee penalty kan overslaan. Ik weet nu al dat ik de volgende keer als ik mee doe wél in Age Group ga starten. Dit is de serieuzere groep waarbij je niets mag overslaan. De derde startmogelijkheid is Elite, dat zijn de meer professionals. Als je in de Age Group vaker op het podium komt kun je in de Elite groep gaan starten.

De komende weken zal ik updates plaatsen over mijn ‘Road to Spartan’. Ik ben namelijk hard aan het trainen hiervoor! Ik zal vertellen hoe de training gaat en wat ik precies doe om op tijd op de juiste conditie te zijn.

Heb jij wel eens meegedaan aan een obstakel run? Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu