My Road to Spartan #2: als trainen niet goedgaat

My Road to Spartan #2: als trainen niet goedgaat

Ik ben de afgelopen maanden al druk bezig met trainen. Soms gaat het super goed maar soms wil het ook gewoon absoluut niet. Vandaag vertel ik wat ik doe als het even niet wil.

Soms heb je gewoon echt van die dagen waarbij je lichaam niet mee wil werken. De laatste tijd had ik (leek het) best veel van die dagen en eigenlijk zorgde het ervoor dat ik gewoon de handdoek in de ring wou gooien. Het frustreert me nogal dat ik nu al drie maand naar de sportschool ga en dat ik lichamelijk eigenlijk nog helemaal geen verandering zie. Naast het vele trainen in de sportschool en hardlopen eet ik ook gezonder (naar mijn idee dan) en alsnog blijft mijn lichaam hetzelfde.

Maar dat gebeurt. En daar moet ik mee zien te dealen.

Ergens maak ik me best zorgen om de Spartan Race. Ik heb op het moment van schrijven nog precies 2,5 maand om te trainen en dat doe ik ook zeker. Ik loop een aantal keer in de week hard en ik ga eigenlijk standaard 3 keer in de week naar de sportschool. Ik las dat veel Spartans zich verkijken op het trainen van cardio. Gelukkig vind ik hardlopen echt heel erg leuk (leuker dan de sportschool) en doe ik het dus ook zonder veel problemen. Vorige week ging het trainen, dus het hardlopen én de sportschool, absoluut niet lekker. Mijn lichaam voelde zwaar, ik kreeg nog geen gewicht van de grond en met hardlopen voelde het alsof ik ergens zo neer kon vallen. Dit is iets waar ik echt chagrijnig van kan worden maar gelukkig heb ik Julian die me altijd een peptalk geeft waardoor ik toch nog even door kan gaan.

Na die paar dagen dat mijn lichaam niet mee wou werken heb ik even compleet rust genomen. Ik heb een hele dag zo min mogelijk bewogen en gewoon alles laten uitrusten. Toen ik een dag later weer ging sporten ging het gelijk al een stuk beter! Ik heb die dag eerst een uur getraind in de sportschool en ben daarna nog gaan hardlopen. Hardlopen is sowieso leuker als je het met z’n tweeën doet maar ook als ik alleen ga, gaat het vaak wel prima.

Ik heb het idee dat ik het moraal van mijn verhaal een beetje kwijt aan het raken ben dus ik zal het nog eens benoemen: het is oké als het soms niet helemaal lekker gaat. Na een rustdag gaat het vaak al een heel stuk beter!

Ik zal binnenkort ook eens schrijven over hoe ik het hardlopen train en hoe ik in de sportschool train. Verder heb ik op 4 mei meegedaan aan de Spartan Workout Tour dus daar zal ik ook nog een blogpost over schrijven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu