Lush shampoo bar

Sinds een paar maand gebruik ik de shampoo bars van Lush. Vandaag vertel ik hoe me dat tot zover bevalt!

Aangezien ik bezig ben met het verminderen van het afval dat ik achterlaat, heb ik ook de standaard shampoo flessen in de ban gedaan. Ik heb al meer verhalen gehoord over de shampoo bars van Lush dus ik besloot om die maar eens te proberen.

Een shampoo bar is eigenlijk gewoon een blokje zeep maar dan in de vorm van shampoo. Een shampoo bar schijnt drie keer langer mee te gaan dan een normale fles zeep! Ik bewaar de shampoo bars in een doosje van aluminium. Het is wel belangrijk om dit doosje elke keer uit de douche te halen! Als hij te lang nat blijft komen er gaten in het doosje.

De eerste shampoo bar die ik gebruikte was Montalbano, een bar op basis van citroen. Mijn haar wordt altijd vrij snel vettig en citroen schijnt daar goed tegen te helpen. Het nadeel van deze bar vond ik het stuk citroen dat in de bar zat. Toen de bar bijna op was kon ik regelmatig na het douchen nog stukjes citroen uit mijn haar plukken. Dat deze shampoo lang meegaat klopt wel, ik heb de bar gebruikt van november tot half april.

Ik heb mijn haar pas één keer gewassen met mijn nieuwe shampoo bar, Seanik. Dit is een bar op basis van zeewier en zeezout. Hier zit ook citroen in en daarnaast ook nog jasmijn en mimosa. De bar ruikt wat minder lekker dan Montalbano, die had een heerlijk frisse geur. Tot zover ben ik best tevreden over deze bar! Mijn haar krijgt mooi volume na het gebruik van deze shampoo.

Voordat ik zelf shampoo bars van Lush ging gebruiken had ik er al wat verhalen over gehoord. Iemand zei me dat de shampoo bar nauwelijks schuimde. Hier heb ik zelf geen last van, ik wrijf de bar over mijn haar totdat het genoeg schuimt. Iemand anders zei dat haar haar vrij stroef werd en nauwelijks door te kammen was na het wassen en dat conditioner niet te missen was. Nou heb ik het niet zo op conditioner, vooral omdat mijn haar er heel erg zwaar van wordt. Ik heb besloten om geen conditioner te gebruiken na het wassen en ik merk eigenlijk vrij weinig verschil. Ik borstel mijn haar sowieso altijd vrij voorzichtig maar conditioner is niet echt nodig vind ik.

Ik weet nog niet welke bar ik ga gebruiken als deze op is. Misschien blijf ik bij Seanik, misschien probeer ik weer een andere. Maar dat zie ik over een half jaar wel!

Gebruik jij Lush shampoo bars? Wat vind jij hiervan? Laat een reactie achter!

*Deze blogpost is NIET gesponsord*

Deze post heeft een reactie

  1. Interessant, waar koop je deze bars? Ikzelf werd ooit eens geinspireerd door mensen die hun haar enkel met water wassen. Ik ging ook eens proberen om af te kicken van het vele wassen van mijn haar, want hoe vaker ik mijn haar waste, hoe sneller het vet werd. Dus toen een half jaar lang alleen water gebruikt. Ik ben nu gesetteld met 1x per week mijn haar te wassen met shampoo, maar ik kan nu ook gemakkelijk 2 weken wachten voordat mijn haar vettig wordt. Ik gebruik dan wasnoten of een klein dropje van Urtekram shampoo. Met dat laatste flesje doe ik nu al bijna een jaar.. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu