My Road To Spartan #3: Ik word sterker!

My Road To Spartan #3: Ik word sterker!

20 juli loop ik de Spartan Stadion Race in Amsterdam. In deze blogserie houd ik bij hoe ik train voor deze race en hoe ik er naar uitkijk. Vandaag een algemeen overzicht van mijn trainingen de afgelopen maanden!

Ik ben eind januari begonnen met krachttraining in de sportschool. Mijn doel was toen al wel Spartan Race, maar die stond nog niet gepland omdat deze nog niet aangekondigd was. Naast Spartan is mijn doel ook om een gezonder lichaam te krijgen. Mijn vetpercentage moet omlaag en mijn spiermassa moet omhoog. Ik ben me hier heel erg bij bewust dat ik een vrouw ben en dat dit dus een stuk moeilijker gaat dan bij mannen.

Iets wat ik echt onwijs vervelend vind is dat ik nog steeds vrij weinig verschil zie als ik in de spiegel kijk. Mijn vetpercentage lijkt hetzelfde te blijven en mijn spieren worden niet beter zichtbaar als mijn armen gewoon langs mijn lichaam hangen. Dit is iets wat mijn ontzettend tegenstaat maar het motiveert me wel gelijk om door te gaan want als ik nu opgeef is echt alles voor niets geweest.

Een maand geleden ben ik van sportschool veranderd. Ik sportte eerst in Apeldoorn maar ik vond het toch wat vervelend dat ik afhankelijk was van m’n vriend om naar de sportschool te gaan. Omdat mijn huidige sportschool niet alle faciliteiten heeft die de vorige sportschool had, ben ik een paar apparaten gaan doen die ik ook deed toen ik net begon met trainen. En hier kan ik heel erg in merken dat ik echt sterker word! Een apparaat voor mijn benen die ik eerst met moeite op 15kg deed, doe ik nu met moeite op 45kg. Dat is echt een heel verschil!

Verder merk ik vooral in mijn benen dat ik sterker word. Nou had ik al best goede spieren in mijn kuiten door paardrijden maar de rest moet nu ook bij getraind worden. Dat lijkt vrij voorspoedig te gaan. Mijn rug gaat ook wel goed want ik heb steeds minder last van mijn rug. (Lang verhaal kort: ik ben jaren geleden van mijn paard gevallen en heb daarbij een blessure in mijn rug opgelopen die altijd zal blijven.) Het enige waarvan ik echt merk dat het achterblijft is mijn borst, buik en armen. Ik hoop dat dit binnenkort ook zal veranderen want ik heb een nieuw schema gekregen van mijn sportschool.

De Spartan Race is over een maand al maar ik begin het steeds positiever in te zien! Er zijn een aantal obstakels waarvan ik weet dat ik er moeite mee ga hebben maar ik denk dat zelfs die wel goed moeten komen. Desnoods met een beetje hulp…

Ben je benieuwd naar de Spartan Race die ik ga lopen? Hier kun je daar meer over vinden!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu