My Road To Spartan #4: eerste obstacle run!

My Road To Spartan #4: eerste obstacle run!

Het is nog een week tot de Spartan Stadion Race in Amsterdam. Twee weken geleden heb ik echter mijn eerste obstacle run gelopen! Vandaag vertel ik hoe dat ging.

De run die ik liep was de Buddy Obstacle Run in Warnsveld, het dorp naast Zutphen. Het eerste plan was om 9km te lopen maar omdat het de week voor de run en de dag van de run zelf enorm warm was heb ik besloten om 6km te lopen. Dit was uiteindelijk een hele goede keuze want ik vond het echt enorm zwaar.

Ik merkte direct na de start al dat het hardlopen zwaar ging. Mijn benen voelden zwaar en ik kreeg mijn ademhaling niet onder controle. Dat moest ik dus 6 kilometer gaan vasthouden maar ik merkte al snel dat dat hem niet ging worden. Ik heb dus een aantal keer gewandeld, iets wat ik eigenlijk niet wou doen maar het kon niet anders.

De obstakels waren echt enorm leuk en uitdagend. Ik heb twee obstakels niet gehaald. De eerste was een vrij uitgebreide multi rig. Iets waarvan ik toch echt had verwacht dat ik hem zou halen maar het lukte helaas niet. De monkey bars die ik later tegenkwam haalde ik gelukkig wel. Verder haalde ik het obstakel niet waarbij ik aan een touw over de Berkel moest kruipen. Als ik eerlijk ben vond ik dit niet echt een probleem want het was zo warm dat de Berkel heerlijk verkoeling bood.

Ondanks dat ik het gevoel had dat ik totaal niet lekker liep, kwam ik toch als een van de eerste over de finish heen. Ik deed niet mee in het wedstrijd vak (en er finishten sowieso teveel mensen voor mij) dus ik kon niet winnen maar ik heb zelfs mensen uit het wedstrijd vak ingehaald! Deze groep had een starttijd die 20 minuten voor mijn starttijd was. Mijn conclusie is dus eigenlijk dat ik volgend jaar net iets beter moet trainen en dat ik dan in het wedstrijd vak ga starten. Hopelijk wordt dat wat!

Doordat ik deze obstacle run heb gelopen weet ik nu ook precies wat mijn valkuilen zijn voor Spartan volgende week. Ik heb hier de afgelopen weken extra op getraind dus hopelijk gaat dit bij Spartan beter!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu