My Road To Spartan #5: MORGEN!

My Road To Spartan #5: MORGEN!

Dit is mijn vijfde blogpost in mijn reeks van ‘My Road To Spartan’. Vandaag vertel ik over hoe ik me voel over het feit dat het morgen al zo ver is! Verder ook over mijn training van de laatste paar dagen en hoe ik uitkijk naar morgen.

Drie jaar geleden leerde ik Spartan kennen doordat ik op Spike een samenvatting van de world championships in Amerika zag. Ik wist direct: dit wil ik ooit doen. Ik ben Spartan gaan volgen op Instagram, naast een aantal pro-atleten. Het was altijd maar dromen, dromen en nog meer dromen. Spartan! En nu… Morgen is het zo ver! Ik kan nog steeds niet echt geloven dat ik een ├ęchte Spartan Race ga lopen!

De race die ik ga lopen is dus een stadion race. Dit is een race van 5 kilometer door de Amsterdam ArenA. De obstakels zijn allemaal zonder water maar met trappen. Verder is de burpee penalty gehalveerd ten opzichte van een ‘normale’ race. Nou doe ik dus mee in de open klasse, dus ik hoef de burpee penalty niet te doen. Desondanks heb ik er echt heel veel zin in! Ik weet dat het allemaal best zwaar en overwhelming gaat worden, vandaar dat ik op tijd aanwezig ga zijn zodat ik eerst even rustig kan kijken hoe andere mensen starten. Mijn starttijd is 10:20, niet te vroeg maar ook niet te laat. Het kan namelijk best warm worden zaterdag…

Omdat zaterdag Spartan is, heb ik de afgelopen week niet zo hard getraind als dat ik normaal zou doen. Ik ben wel drie keer naar de sportschool geweest (maandag, dinsdag en woensdag) maar ik heb het dinsdag en woensdag vrij rustig gehouden. Nou moet ik zeggen dat ik maandag wel goed getraind heb, drie dagen later had ik nog spierpijn in mijn benen! Zondag heb ik nog 7,5 km hardgelopen dus dat zit ook wel goed. Waar ik niet zo blij mee ben is het feit dat ik vrijdag nog paardrijles heb maar ik kon die les helaas niet op een ander moment plannen. Op hoop van zegen dat ik zaterdag niet teveel spierpijn daar van heb…

Over het algemeen heb ik echt super veel zin in de Spartan Race maar ik ben ook zenuwachtig. Ik heb nog nooit een spearthrow of een rope climb gedaan en dat zijn twee obstakels die sowieso in deze race zitten. Dat wordt dus nog even spannend! Ik ga er in ieder geval vol goede moed in. Ik weet dat ik alles heb gedaan qua training wat ik kon doen dus ik ga er het beste van maken!

Zondag (hopelijk) lezen jullie mijn verslag van de Spartan Stadion Race in de Amsterdam ArenA!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu